
پس از مطالعه قرارداد چین و ایران به یک مورد مشابه بر میخوریم. «کامبوج»
حدود دو دهه پیش دولت کامبوج با چین قرارداد مشابه ای امضا کرد و نتایج قرارداد کامبوج با چین بسیار غم انگیز است که برای شما شرح داده میشود.
اول: بیش از یک میلیون کارگر چینی در کامبوج مشغول به کار شدند و مردم کامبوج تنها کارهایی چون خود فروشی و قاچاق مواد مخدر به چینیها را انجام می دادند.
مافیای چین اجازه نمیدهد که غیر از فردی چینی کسی در کارگاهایش کار کند.
دوم: منابع جنگلی کامبوج به طور کامل پایان یافت، دهها پارکجنگلی به بیابان تبدیل شد و چین زباله های کشور خود را در خاک کامبوج دفن نمود
امروزه این زباله ها یکسوم خاک کامبوج(بله یک سوم) را در بر گرفته است.
تصویر تلاش مردم برای یافتن چیزی در میان زباله ها چیزی هست که چین به کامبوج منتقل کرده هست.
سوم: جزایر کامبوج تفریحگاهی برای چینیان تبدیل شده و هیچ شهروند کامبوجی نمیتواند بدون مجوز چین به این جزایر تفریحی سفر کند کامبوج پس از ماکائو دومین کازینو چینی هاست.
از این جزایر هیچ چیز جز زباله و آلودگی به مردم کامبوج نمیرسد، ماهیگیران کامبوجی همگی ورشکست شدند چون توانایی رقابت با کشتیهای جاروب کننده چینی را نداشتند و پس از آن هم دریای منطقه مانند صحرای بی آب و علف خالی از هر موجودی شد.
چهارم: به دلیل بدهی سنگین دولت کامبوج آنها مجبور شدند این قرارداد را تمدید نمایند و این به معنای پایان حاکمیت کامبوج بر منابع خود بود.
پنجم: چین نه تنها به فقر فزایند در کامبوج اعتنایی نکرد بلکه بازار تجارت کودکان و دختران کامبوجی به چین آنچنان گرم است که دختران کوچک تن فروش کامبوجی در هر گوشه از پکن و شانگهای در حال معامله شدن هستند و بدترین و خشن ترین رفتارها با کودکانه کامبوجی صورت می گیرد.
چندی پیش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که نیروی دریایی چین یک پایگاه نظامی در کامبوج احداث می کند مقامات آمریکایی پیش نویس اولیه این قرارداد که ظاهراً در بهار سال پیش به امضا رسیده است را دریافت نموده و طبق آن کامبوج به مدت ۳۰ سال به چین اجازه دسترسی به پایگاه دریایی خود واقع در ریم در خلیج تایلند را میدهد که هر ۱۰ سال یکبار به طور اتوماتیک تمدید میگردد.
مطلب فوق تنها قطره ای از تبعات این قرارداد ننگین برای مردم بود.
با در نظر گرفتن این مسائل در می یابیم که قرارداد بسته شده مابین دولت ایران و چین صدمه جبران ناپذیری به شهرهای ساحلی من جمله #چابهار #جاسک و #کنارک میزند که تبعاتش رو دو نسل از مردم بلوچ باید پرداخت بکنند.
امید بر آن هست تا با خواندن این مطلب از خسارات احتمالی این قرارداد ننگین خصوصا در سواحل زرخیز بلوچستان آگاه شوید.
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.