
دانش آموزان بلوچ بیشترین میزان بازماندگان از تحصیل را در جغرافیایی ایران به خود اختصاص میدهد، بلوچستان و سیستان به دلیل سیاست های استعمارگرانه مسئولان ذیربط بیش از استان های دیگر با معضل ترک تحصیل درگیر است.
همه عوامل دست در دست هم دادندکه تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل افزایش و در نهایت به بازار کار و مشاغل پرخطری چون سوخت بری را جایگزین تحصیل کنند و به دلایل مشکلات زندگی عطای درس خواندن را به لقایش ببخشند.
دوران کرونا مشکلات آموزشی در همه جا اما در بلوچستان به فاجعه و بحران تحصیلی تبدیل شد چرا که دانش آموزان بلوچ با معضلات چون عدم دسترسی به اینترنت و اگر در منطقه دارای اینترنت هستند از داشتن موبایل و تبلت بی بهره باشند.
حدود دو سال آموزش مجازی برای عده ای کثیر از دانشآموزان بلوچ به اندازهای دشوار بود که از ادامه تحصیل انصراف دادند.
دانشآموزان مناطق محروم بلوچستان از دستگاه تلفن همراه دیگران استفاده میکنند و مجبور هستند برای دسترسی به اینترنت به کوهها و روستاهای مجاور بروند و مشقت تحصیل را در فصل سرمای زمستان و گرمای تابستان متحمل شوند.
بارزترین مشکلات خانوادههای دانشآموزان بازمانده از تحصیل ، فقر، بیکاری ، تعصبات خانوادگی، کودک همسری، نبود مدرسه و نداشتن شناسنامه است که این مسئله در حاشیه شهر و روستاهای استان به دلیل کمبود امکانات، نمود بیشتری دارد.
بسیاری از دانش آموزان بلوچستان و سیستان به دلیل نبودن مدارس مقاطع بالاتر در روستاها و عدم امکان رفتن به روستاهای اطراف، ترک تحصیل می کنند، دانش آموزانی وجود دارند که به دلایل فقر مجبور به کار برای کمک به درآمدزایی خانواده در نتیجه به استانهای دیگر مهاجرت می کنند.
بسیارند دانش آموزانی که به دلایل چون نداشتن سرویس مدرسه و منبع درآمد و هزینه های تحصیل، نداشتن شناسنامه، و همچنین کم نیستند دانش آموزان دختری که به علت ازدواج زود هنگام جز قربانیان ترک تحصیل قرار گرفته میگیرند.
افزون بر ۶۰ هزار نفر از دانش آموزان بلوچ ترک تحصیل کرده یا از تحصیل بازمانده اند.به گزارش رصد بلوچستان، حدود ۷۰ درصد از دانش آموزان بلوچ پس از اتمام دوره ابتدایی، در مقاطع راهنمایی و دبیرستان ترک تحصیل می کنند.
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.