عفو بین‌الملل خواستار واکنش بین‌المللی برای جلوگیری از اعدام هشت زندانی بلوچ و عرب شد

عفو بین‌الملل خواستار واکنش بین‌المللی برای جلوگیری از اعدام هشت زندانی بلوچ و عرب شد
فوریه 6, 2021
473 بازدید

سازمان عفو بین‌الملل نسبت به احتمال اعدام چهار زندانی عرب و چهار زندانی بلوچ که روند دادرسی‌شان عادلانه نبوده، هشدار داده است. این سازمان خواستار توقف سریع اعدام آنها و واکنش جامعه بین‌المللی شده است.

به گزارش رصد بلوچستان، سازمان عفو بین‌الملل از احتمال اعدام چهار زندانی عرب و چهار زندانی بلوچ توسط حکومت ایران در میان افزایش نگران کننده اعدام زندانیان اقلیت‌های قومی در دو ماه گذشته خبر داده و خواستار متوقف سریع اعدام آنها و واکنش جامعه بین‌المللی شده است.

سازمان عفو بین‌الملل پنج‌شنبه ۱۶ بهمن مصادف با ۴ فوریه با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از احتمال اعدام هشت زندانی بلوچ و عرب در ایران، از جامعه بین‌المللی، از جمله نهادهای حقوق بشری، سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواست برای نجات جان این زندانیان فوراً وارد عمل شوند.

دیانا الطحاوی، معاون مدیرامور خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین‌الملل، درباره احتمال اعدام زندانیان عرب و بلوچ در ایران گفت: «شدت گرفتن اعدام بلوچ‌ها و عرب‌های اهوازی این نگرانی را ایجاد می کند که مقامات از مجازات اعدام به منظور ایجاد ترس و هراس در میان اقلیت‌های قومی محروم و همچنین طیف وسیع‌ تری از مردم استفاده می‌کنند. استفاده نامتناسب از مجازات اعدام علیه اقلیت‌های قومی ایران‌، نمونه‌ای از تبعیض و سرکوبی است که آنها برای دهه‌ها با آن روبه‌رو بوده‌اند.»

عفو بین‌الملل در بیانیه خود خواستار واکنش و اقدام منسجم جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از اعدام زندانیان بلوچ و عرب شد که احکام صارد شده علیه آنها آشکارا ناعادلانه و بر پایه «اعترافات اجباری» تحت شکنجه شکل گرفته است.

به گزارش عفو بین‌الملل دو زندانی بلوچ به نام‌های حامد ریگی و مهران نارویی در زندان دستگرد واقع در استان اصفهان و دو زندانی بلوچ دیگر در زندان مرکزی #دزاپ که هویت آنها به دلایل امنیتی پنهان مانده در خطر اعدام قریب‌الوقوع هستند.

به گفته عفو بین‌الملل در خصوص روند دادرسی این زندانیان بلوچ نقض آشکار حقوق بشر صورت گرفته. این سازمان به دلیل عدم اطلاع از شرایط نگهداری و وضعیت‌ این زندانیان آنها را جزو ناپدیدشدگان قهری اعلام کرده است.

دو زندانی بلوچ دیگر که به دلایل امنیتی عفو بین‌الملل از انتشار نام آنها خودداری کرده است، طی یک روند دادرسی ناعادلانه در دادگاه انقلاب #دزاپ به اتهام «اقدام مسلحانه» (بغی) به اعدام محکوم شدند. آنها سال ۱۳۹۴ بازداشت و ماه‌ها در سلول انفرادی نگهداری شدند.

به گزارش عفو بین‌الملل این دو زندانی توسط ماموران وزارت اطلاعات شکنجه شده‌اند و تا مدت‌ها بعد از محاکمه از حق داشتن وکیل محروم بودند و در نهایت مجبور شدند از وکیل‌های تسخیری مورد تایید قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده‌شان استفاده کنند.

برچسب‌ها:, , , ,