متن سخنرانی مهیم سرخوش در کنفرانس بین المللی «ایران به عنوان تهدیدی بزرگ برای امنیت منطقه ای و بین المللی»

متن سخنرانی مهیم سرخوش در کنفرانس بین المللی «ایران به عنوان تهدیدی بزرگ برای امنیت منطقه ای و بین المللی»
جولای 9, 2022
120 بازدید

این کنفرانس در پارلمان اروپا در تاريخ: 08.07.2022 برگزار و سخنرانان به زبان انگلیسی ایراد سخن کرده اند؛ متن سخنرانی جناب سرخوش به زبان دری(فارسی) ارایه می‌شود

در ابتدا به نمایندگی از حزب راجی تپاکی و همچنین ملت بلوچ از رهبران دولت اهواز و خصوصا جناب دکتر عارف الکعبی و تمامی کسانی که تلاش کردند همچنین کنفرانس مهمی و در زمان مناسب با توجه به وضعیت ایران و منطقه برگزار کنند تشکر میکنم .

مسأله بلوچستان همواره از جمله مسایل سیاسی حل نشده منطقه بوده است، و هر قسمت تکه تکه شده از بلوچستان بزرگ تاریخ و مشکلات خود را دارد.

در سال 1839، بعد از اینکه نیروهای اشغالگر بریتانیا بر بلوچستان مسلط شدند، بلوچستان را توسط خط گولداسمیت و دیورند به سه قسمت تقسیم کردند، یک قسمت غربی بلوچستان را به ایران و قسمت شمالی را به افغانستان و قسمت شرقی را که در حال حاضر (تحت اشغال پاکستان است)، بصورت شبه مستقل تحت حاکمیت بریتانیا ماند، تا اینکه بعلت مقاومت ملت بلوچ در نهایت نیروهای بریتانیایی شکست خورده و به استقلال بلوچستان تن دادند.

اجازه دهید تاریخ بلوچستان را به اختصار توضیح دهم و سپس علت اینکه چرا بلوچ ها خواهان کشور مستقل خود هستند را شرح دهم؟
بلوچستان هرگز بخشی از ایران، پاکستان و افغانستان نبوده است، در قرن نوزدهم، سرلشکر گلداسمیت، کمیسر ارشد بریتانیا، وظیفه تقسیم بلوچستان به دو بخش شرقی و غربی را به عهده داشت. بخش غربی بلوچستان به ایران داده شد تا:

  1. ایران را راضی کنند
  2. ایران را آرام و خاموش نگه دارند
  3. جبران خسارت ارضی ایران به روسیه
  4. بیشتر برای دور نگه داشتن ایران از شوروی کمونیستی

همه این تقسیم بندی ها و قراردادها توسط امپراتوری بریتانیا بدون رعایت و توجه به توجه به تاریخ، جغرافیا، فرهنگ، زبان و ملت بلوچ انجام شد

بلوچستان جایگاه جیوپولیتیکی مهمی در منطقه دارد، و نقطه وصل بین سه منطقه مهم است، آسیای میانه، خاورمیانه و جنوب آسیاست، و همچنین بنادر گوادر، چابهار و جاسک در نزدیکی تنگه هرمز قرار دارند که بیست درصد نفت جهان از آن عبور میکند، در حقیقت بدون بلوچستان ایران و پاکستان فاقد ارزش استراتژیکی خواهند بود

با توجه به اهمیت ژیوپلوتیکی بلوچستان، بریتانیا از آن بعنوان منطقه بازدارنده توسع اتحاد شوروی به طرف جنوب آسیا و خاورمیانه استفاده کرد.
بلوچستان دارای مساحتی بزرگ است که تقریبا به حجم فرانسه است و جمعیتی بالغ بر ١٥ مليون نفر ، و ذخایر نفت و معادن گرانبها، و بنادر استراتژیکی همچو گوادر در بلوچستان شرقی و چابهار و جاسک در بلوچستان غربی، از آنجایی که بلوچستان به 3 قسمت تقسیم شده است، بلوچ ها برای دفاع از سرزمین خود و دستیابی به حقوق سیاسی و اقتصادی خود مبارزه می کنند. هر دو رژیم قدرتمند در پاکستان و ایران موفق به سرکوب مبارزات بلوچ شدند. اما بلوچ ها حاضر نیستند از حقوق خود و سرزمین آبا و اجدادی خود چشم پوشی کنند.

وقتی صحبت از ایران به میان می‌آید، همانطور که همه می‌دانید، ایران یک کشور چند ملیتی است و علاوه بر فترسها، ملیت‌های مهم و بزرگ دیگری نیز دارد. همچو بلوچها، کردها، عربهای اهوازی، آذربایجانیها، ترکها، لرها، کاسپینی ها و ترکمنها هستند. این ملت ها حدود 65 تا 70 درصد از جمعیت 85 میلیونی ایران را تشکیل می دهند، با این حال بیشتر این ملیت ها از تبعیض فرهنگی، اجتماعی و سیاسی رنج می برند.

این ملت های غیرفارس قربانی تبعیض های قومی، زبانی و مذهبی هستند، این مردمان سیستم مرکز گرا و دیکتاتوری جمهوری اسلامی را قبول ندارد، و بیش از پیش خواستار حاکمیت و خود مختاری ملی هستند.

ابرقدرت نوظهور جهان، چین، در تلاش است تا جای پای خود را در بسیاری از نقاط مهم استراتژیک و بنادر به منظور کنترل بهتر اقتصاد جهان حفظ کند. از این رو، چین با مشارکت پاکستان، پایگاه دریایی جیوانی را در گوادر می سازد تا حضور طولانی مدت خود را در دریاهای منطقه مستقر کند و همچنین در حال ایجاد پایگاه نظامی در بلوچستان به عنوان وسیله ای برای محاصره هند و بیرون راندن متحدان آمریکا از منطقه در آینده می باشد.

ایران نیز مانند پاکستان تصمیم گرفته است شهرهای جدیدی در امتداد سواحل استراتژیک بلوچستان بسازد و 10 میلیون مهاجر را از اکثر مناطق مرکزی ایران جابجا کند. فارس‌ها می‌خواهند بلوچ‌ها را بیشتر به حاشیه برانند و آنها را به اقلیت کوچکی در کشور خود بلوچستان تبدیل کنند.
هدف آنها صدمه زدن و ترجیحاً از بین بردن هویت بلوچی است تا بلوچ ها در سنت و فرهنگ ایرانی ادغام شوند، زبان فارسی را بپذیرند و هویت ملی خود را برای همیشه فراموش کنند.

ایران مانند پاکستان یک قرارداد 25 ساله اقتصادی و نظامی با چین و روسیه امضا کرده است (در مورد روسیه، این یک قرارداد نظامی است). بر اساس این قراردادها، چین و روسیه در مناطق ساحلی بلوچستان از بندر جاسک تا چاهبهار در بلوچستان غربی پایگاه‌های نظامی خواهند ساخت. بر اساس این توافق، صدها هزار نیروی چینی، روسیه و فارس در بلوچستان مستقر خواهند شد.

این نه تنها تهدیدی برای ما بلوچ‌ها است، بلکه تهدیدی بزرگ برای غرب به رهبری ایالات متحده، اتحادیه اروپا، اسرائیل و به ویژه کشورهای عربی اطراف خلیج عربی است.

همانطور که در بالا گفتم حضور و همکاری فارس، پنجابی، روسیه و چین در سواحل استراتژیک بلوچستان به منافع، امنیت و اقتصاد ایالات متحده، اتحادیه اروپا، اسرائیل و کشورهای عربی آسیب وارد خواهد کرد. راه حل این است که غرب، اتحادیه اروپا، اسرائیل و کشورهای عربی در اطراف خلیج عربی هستند به ما کمک کنند تا این کشورهای تروریستی را به کشورهای کوچکتر تقسیم کنیم و بلوچستان به یک کشور مستقل و دموکراتیک تبدیل شود. و این درخواست برای سایر ملیت ها در ایران نیز اعمال می شود.
ما بلوچ‌ها، ترک‌ها، کردها، عرب‌های اهوازی و سایر اقوام داوطلبانه به ایران نپیوستیم، اما رضا (شاه) پهلوی کشورهای ما را به زور اشغال کرد، حکومت بلوچی به رهبری میر دوست‌محمدخان باران‌زهی را در اوایل دهه 1920 سرنگون کرد، و کنترل بلوچستان را به دست گرفت. از این رو حزب ما پس از سرنگونی رژیم اسلامی خواستار آن است که به مردم بلوچ در یک همه پرسی دموکراتیک و آزاد با حضور جامعه جهانی و سازمان ملل فرصت داده شود تا در مورد آینده خود و حق تعیین سرنوشت وتاسیس سیستم حکومتی خود تصمیم بگیرند.

تاسیس دولت بلوچستان به نفع صلح در منطقه، اقتصاد جهانی و همچنین به نفع کشورهای عربی و تضمین امنیت آنها است.

باز هم از شما تشکر می کنم که این فرصت را به من دادید تا امروز پرونده بلوچستان را در برابر شما مطرح کنم.

مهیم سرخوش
مسئول امور خارجه – بلوچستانء راجی تپاکی گل (حزب همبستگی ملی بلوچستان)
بروکسل بلژیک 8 ژوئیه 2022

برچسب‌ها:, ,