گزارش محرمانه سازمان ملل: “بندر بنگلان برای ایران، نقش کلیدی در قاچاق سلاح به یمن را دارد”

گزارش محرمانه سازمان ملل: “بندر بنگلان برای ایران، نقش کلیدی در قاچاق سلاح به یمن را دارد”
ژانویه 9, 2022
48 بازدید

وال استریت ژورنال روز ۱۸دیماه نوشت: “بنا به گزارش ملل متحد، بندر بنگلان مملکت بلوچستان نیروی دریایی رژیم ایران، نقش کلیدی در قاچاق سلاح به یمن دارد.”

به گزارش رصد بلوچستان به نقل از در تی وی، وال استریت ژورنال نوشته که یک گزارش محرمانهٔ ملل متحد که برخی از ریزترین شواهد را در مورد صدور تسلیحات توسط تهران به یمن و جاهای دیگر ارائه می‌دهد، می‌گوید که هزاران پرتاب‌کنندهٔ راکت، مسلسل، تک‌تیر و دیگر تسلیحات ضبط شده در دریای عرب توسط نیروی دریایی آمریکا طی ماه‌های اخیر احتمالاً از یک بندر (بنگلان) در جغرافیای ایران آمده بودند.

پیش‌نویس این گزارش که توسط یک پنل متخصصان یمن شورای امنیت ملل متحد آماده شده می‌گوید که قایق‌های چوبی کوچک و انتقال زمینی در تلاش برای قاچاق تسلیحات ساخت روسیه، چین و ایران به یمن استفاده شده، که سالیان است که ارتش آمریکا دنبال متوقف کردن این جریان سلاح است.

گزارش ملل متحد با اتکاء به مصاحبه‌های صورت گرفته با ملوانان یمنی قایق‌ها و اطلاعات دستگاههای ناوبری آنها می‌گوید که این قایق‌ها بندر بنگلان جغرافیای ایران در دریای عمان را ترک کرده‌اند.

رژیم ایران به پنل ملل متحد گفت که تسلیحاتش به یمن فروخته، منتقل یا صادر نشده است. یک سخنگوی هیأت رژیم ایران در ملل متحد گفت که نمی‌تواند فوراً در این رابطه اظهارنظر کند.

مقامات آمریکایی گفتند مدتی است که از بنگلان (جاسک) به‌عنوان نقطهٔ ارسال محموله‌های سپاه پاسداران استفاده می‌شود اما گزارش ملل متحد اولین شواهد در جزئیات را حول محموله‌های مشخص تسلیحات که به این بندر ربط پیدا می‌کند، ارائه می‌دهد.

ارسال تسلیحات به حوثی‌ها نقض تحریم تسلیحاتی ملل متحد روی این گروه از سال ۲۰۱۵ است.

برچسب‌ها:, , ,